De voorstelling Lubricant For Life beleeft op woensdag 11 augustus de Nederlandse première tijdens Theaterfestival Boulevard. Het is de eerste productie van het theatergezelschap Woodman.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorstelling Lubricant For Life beleeft op woensdag 11 augustus de Nederlandse première tijdens Theaterfestival Boulevard. Het is de eerste productie van het theatergezelschap Woodman. © Fred Debrock

Glijmiddel voor het dagelijks bestaan beleeft Nederlandse première tijdens Theaterfestival Boulevard

DEN BOSCH - Een glijmiddel om het dagelijkse bestaan te smeren. Het ís te vinden volgens theatergezelschap Woodman. De zelf ontwikkelde toolkit neemt zij van 11 tot en met 15 augustus mee naar Theaterfestival Boulevard.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.