Leo Reawaruw en Rudy de Queljoe van Maluku4Maluku bij het graf van veteraan bapa Lucas Latuihamallo. De oudste militair die naar Nederland kwam. Hij was dertig jaar KNIL militair.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Reawaruw en Rudy de Queljoe van Maluku4Maluku bij het graf van veteraan bapa Lucas Latuihamallo. De oudste militair die naar Nederland kwam. Hij was dertig jaar KNIL militair. © Maluku4Maluku

Graven van Molukse veteranen én kindergraven mogelijk ‘bijzondere status’ in Vught: ‘Een belangrijk stuk geschiedenis’


VUGHT - De graven van Molukse veteranen die dienden in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) krijgen mogelijk een bijzondere status in Vught. Het is de bedoeling dat ook de graven van kinderen die stierven in de barakken van kamp Vught hierin worden meegenomen.

 1. 830 miljoen voor verbreden A2 tussen Deil en Vught, 200 miljoen voor spoorknooppunten in Brabant

  830 miljoen voor verbreden A2 tussen Deil en Vught, 200 miljoen voor spoorknoop­pun­ten in Brabant

  DEN BOSCH - Voor het verbreden van de A2 tussen Deil en Vught zet het Rijk 830 miljoen euro opzij en reserveren regionale partijen voor aanvullende maatregen tot 55 miljoen euro. Dat is afgesproken in het overleg Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Rijk, provincie en gemeenten hebben daarnaast in totaal 200 miljoen gereserveerd voor de zogenoemde spoorknopen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.
 1. Dit was Nederland vandaag: maandag 30 november
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 30 november

 2. Mondkapjesplicht: wordt 't chaos of valt 't allemaal mee?
  Play

  Mondkapjes­plicht: wordt 't chaos of valt 't allemaal mee?