Volledig scherm
PREMIUM
© Eveline van Elk

Het kost een paar jaar, maar dan staat er weer een mooi lint van bakenbomen langs de Maas

DEN BOSCH - Ze trekken er 21 jaar voor uit, maar dan staat er volgens drie HAS-studenten weer een markant lint van bakenbomen langs de Maas.

Quote

Het zou toch eeuwig zonde zijn als deze bakenbomen zouden verdwijnen.

Joost Aertsen, HAS-student

Of de circa dertig aanwezigen hun ogen dicht willen doen, vraag Joost Aertsen. ,,Stel je voor’’, begint hij een stemmige schets op al even stemmige muziek. Hij neemt zijn gehoor - vertegenwoordigers van onder meer verschillende gemeenten, Natuurmonumenten en de provincies Noord-Brabant en Gelderland - in gedachten mee naar de dijk. Naar een fraai uitzicht op de Maas, waar de loop van de rivier door de bakenbomen wordt getekend, bij zomerzacht zonlicht en ruisende blaadjes. ,,Het zou toch eeuwig zonde zijn als deze bakenbomen zouden verdwijnen.’’

  1. Supportersbus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’

    DEN BOSCH/BREDA - Een bus vol met FC Den Bosch-supporters is vrijdag op weg naar de wedstrijd tegen NAC in Breda stopgezet door de politie en naar het politiebureau gebracht voor controle. De politie vermoedde na een tip dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken tijdens de wedstrijd’. Maar tijdens het fouilleren van de groep - in het cellencomplex - bleek dat bijna niemand iets op zak had.