Volledig scherm
Met Minecraft kun je bouwen. © Babel

Historische ontdekkingstocht voor kinderen; Kasteel Maurick bouwen in Minecraft

VUGHT - Drie middagen achter elkaar gaan kinderen vanaf 9 jaar op ontdekkingstocht met de bibliotheek en het Vughts Museum. Ze ‘bouwen’ Kasteel Maurick na.

Op woensdagmiddag 6 februari bezoeken de kinderen Kasteel Maurick, waarna ze op de daaropvolgende woensdagen 13 en 20 februari in DePetrus aan de slag gaan met Minecraft. Minecraft is een computerspel uit 2011 waarmee bouwwerken kunnen worden gerealiseerd.

Rondleiding kasteel

Het bezoek aan Kasteel Maurick is onder leiding van de bibliotheek. De rondleiding wordt verzorgd door een vrijwilliger van het Vughts Museum. 

De tweede en derde woensdagmiddag (13 en 20 februari) gaan de kinderen in DePetrus onder leiding van experts aan de slag in Minecraft om Kasteel Maurick na te bouwen. Het resultaat krijgt een plekje in DePetrus. 

Kaarten

Kaarten zijn beschikbaar via www.babeldenbosch.nl en kosten 12,50 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden.

  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”