Volledig scherm
Met Minecraft kun je bouwen. © Babel

Historische ontdekkingstocht voor kinderen; Kasteel Maurick bouwen in Minecraft

VUGHT - Drie middagen achter elkaar gaan kinderen vanaf 9 jaar op ontdekkingstocht met de bibliotheek en het Vughts Museum. Ze ‘bouwen’ Kasteel Maurick na.

Op woensdagmiddag 6 februari bezoeken de kinderen Kasteel Maurick, waarna ze op de daaropvolgende woensdagen 13 en 20 februari in DePetrus aan de slag gaan met Minecraft. Minecraft is een computerspel uit 2011 waarmee bouwwerken kunnen worden gerealiseerd.

Rondleiding kasteel

Het bezoek aan Kasteel Maurick is onder leiding van de bibliotheek. De rondleiding wordt verzorgd door een vrijwilliger van het Vughts Museum. 

De tweede en derde woensdagmiddag (13 en 20 februari) gaan de kinderen in DePetrus onder leiding van experts aan de slag in Minecraft om Kasteel Maurick na te bouwen. Het resultaat krijgt een plekje in DePetrus. 

Kaarten

Kaarten zijn beschikbaar via www.babeldenbosch.nl en kosten 12,50 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden.

  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.