Volledig scherm
PREMIUM
Marco Kroon komt aan bij de rechtbank voor de eerste zitting in de zaak tegen de drager van de Militaire Willemsorde. Kroon wordt vervolgd voor het aanvallen van een politieagent tijdens carnaval in Den Bosch. © ANP

Hoe Marco Kroon ‘de eerste stap naar gerechtigheid’ zet

DEN BOSCH/ARNHEM 0- Marco Kroon (48) begeeft zich deze donderdagmiddag op bekend terrein. In 2011 stond hij in het Arnhemse paleis van justitie terecht voor vermeende handel/bezit van harddrugs en stroomstootwapens. Geschorst door defensie is het groene uniform nu verruild voor voor een donkere broek en lichtgrijs-blauw colbert.  

Advocaat Geert-Jan Knoops (traditiegetrouw gehuld in blauw kostuum) kondigt bij de informatiebalie aan dat Kroon er is.  Ze gaan zo lang naar een advocatenkamer en komen vlak voor het geplande begin van de zitting naar de zaal. 

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”