Volledig scherm
De brandweer rukte uit voor een drenkeling, maar omstanders hadden de man al gered. © Persburo Sander van Gils/Jordi de Bruijn

Hond springt in het water, baasje wil hem redden maar valt zelf in het water

SINT-MICHIELSGESTEL - Een man die vrijdagmiddag zijn hond uit het water wilde halen in de Essche Stroom in Sint-Michielsgestel, viel daarbij zelf in het water. Hij en zijn hond konden door passanten worden gered.

De hulpdiensten rukten vrijdagmiddag rond 13.45 uur uit voor een melding dat er een persoon te water was geraakt. Dit gebeurde nabij de Halderse Akkers in Sint-Michielsgestel. Voordat ze ter plaatse waren, hadden omstanders de man al uit het water kunnen halen. 

De hond bleek in het water te zijn gesprongen, waarna zijn baasje hem uit het water wilde halen. Daarbij viel hij zelf in het water. Het zou gaan om een blindengeleidehond.

De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De hond werd elders opgevangen.

Trainen

Het is niet bekend hoe de hond in het water terechtkwam. ,,Wij leren het onze honden niet aan", aldus een woordvoerder van het KNGF Geleidehonden (Koninklijk Nederlandse Geleidehonden Fonds). ,,Sommige cliënten leren het hun hond wel aan. Maar een hond in een tuig, die aan het werk is, zal nooit het water in springen. Zo zijn ze getraind.”

Volledig scherm
De brandweer rukte uit voor een drenkeling, maar omstanders hadden de man al gered. © Persburo Sander van Gils/Jordi de Bruijn