De vele 'wild geparkeerde' fietsen in de omgeving van het Moleneindplein zijn een crime voor rolstoelers en blinden en slechtzienden.
Volledig scherm
De vele 'wild geparkeerde' fietsen in de omgeving van het Moleneindplein zijn een crime voor rolstoelers en blinden en slechtzienden. © Miranda van Houtum/BD

Houdt zorgdorp Vught voldoende rekening met mensen met een beperking?

VUGHT - Braille menukaarten, blindengeleidestroken, toegankelijke toiletten voor mensen met hoge nood, een Taalhuis voor laaggeletterden en de vervoersservice ‘Automaatje’. Vught werkt hard aan een samenleving waarbij ook mensen met een beperking mee kunnen doen. Máár, het kan nog beter.

 1. Van een jong bos naar een petitie en een oproep en harde kritiek: ‘Bouw niet in het Prins Hendrikpark’
  PREMIUM

  Van een jong bos naar een petitie en een oproep en harde kritiek: ‘Bouw niet in het Prins Hendrik­park’

  DEN BOSCH - Woontorens van 48, 54 en 60 meter hoog met in totaal 180 woningen in het Bossche Prins Hendrikpark aan de IJzeren Vrouw. Bijna 2.200 inwoners gruwen alleen al van de gedachte en tekenden een petitie tégen de plannen van de gemeente. Die petitie is maandagavond overhandigd en ging gepaard met verschillende oproepen en snoeiharde kritiek aan het adres van verantwoordelijk wethouder Roy Geers.
 2. Hein (87) mist z’n stuur tijdens vrachtwagentochtje door Vinkel en Nuland, ’Dit was een heel mooi ritje’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hein (87) mist z’n stuur tijdens vrachtwa­gen­tocht­je door Vinkel en Nuland, ’Dit was een heel mooi ritje’

  NULAND/VINKEL - ,,Waar is m’n stuur?” Hein van Zoggel kijkt wat vertwijfeld om zich heen als ie met een vorkheftruck en de nodige hulp in de hoge cabine van een vrachtwagen is geklommen. Het stuur zit deze zaterdag voor de 87-jarige bewoner van Sint-Jozefoord in Nuland even aan de verkeerde kant. Het is in de vertrouwde handen van Eugène van der Donk uit Vinkel.