Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

IJsvloer in Autotron voor 'Sint on Ice’

DEN BOSCH - In het Rosmalense Autotron komt in november een ijsbaan van 15 bij 25 vierkante meter te liggen voor de ijsshow ‘Sint on Ice’ waarbij Sinterklaas en Pieten zich op het ijs wagen. Na de première op 22 november zijn er 6 shows op 23 en 24 november die een uur duren. ,,Het moet Sinterklaasevenement zijn met de traditionele Sinterklaasliedjes in Oud-hollandse sfeer. Koek-en-zopie in een Anton Pieckdecor’’, zegt Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma.

 ,,Ik merk dat steeds meer mensen behoefte hebben aan nostalgie. Sinterklaas is bij uitstek een nostalgisch feest. Daar haken wij op in’’, zegt Dona.

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”