Volledig scherm
De politie en de brandweer waren ter plaatse bij een mini-opslag in Den Bosch. © Jurgen Versteeg - Meesters Multi Media

In garagebox in Den Bosch stonden tientallen jerrycans met drugs-chemicaliën

VideoDEN BOSCH - In de garagebox aan de Zandzuigerstraat in Den Bosch waar de politie donderdag onderzoek deed, waren tientallen jerrycans met chemicaliën opgeslagen. Het spul in de jerrycans kan gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. 

Ook stonden er binnen machines opgeslagen waarmee drugs kan worden gemaakt. Het rook er in de buurt naar de ‘bekende ‘ geur van chemicaliën, aldus de politie. Zij spreekt van een levensgevaarlijke situatie. 

Het gaat om een garagebox op een opslaglocatie. De huurder had al enige tijd niet voor de opslagbox betaald, waardoor de eigenaar zelf poolshoogte ging nemen. Daar ontdekte hij dat er iets niet in de haak was. 

Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn donderdag lang bezig geweest met onderzoek in de garagebox. Dat is nog altijd niet afgerond. Er is vooralsnog niemand aangehouden. 

Volledig scherm
Dozen waarin de materialen stonden opgeslagen waarmee synthetische drugs gemaakt kan worden.
  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”