Volledig scherm
De politie en de brandweer waren ter plaatse bij een mini-opslag in Den Bosch. © Jurgen Versteeg - Meesters Multi Media

In garagebox in Den Bosch stonden tientallen jerrycans met drugs-chemicaliën

VideoDEN BOSCH - In de garagebox aan de Zandzuigerstraat in Den Bosch waar de politie donderdag onderzoek deed, waren tientallen jerrycans met chemicaliën opgeslagen. Het spul in de jerrycans kan gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. 

Ook stonden er binnen machines opgeslagen waarmee drugs kan worden gemaakt. Het rook er in de buurt naar de ‘bekende ‘ geur van chemicaliën, aldus de politie. Zij spreekt van een levensgevaarlijke situatie. 

Het gaat om een garagebox op een opslaglocatie. De huurder had al enige tijd niet voor de opslagbox betaald, waardoor de eigenaar zelf poolshoogte ging nemen. Daar ontdekte hij dat er iets niet in de haak was. 

Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn donderdag lang bezig geweest met onderzoek in de garagebox. Dat is nog altijd niet afgerond. Er is vooralsnog niemand aangehouden. 

Volledig scherm
Dozen waarin de materialen stonden opgeslagen waarmee synthetische drugs gemaakt kan worden.
  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.