Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Internationale drugsbende opgerold in Limburg, link met vondst in Den Bosch

DEN BOSCH - In een groot internationaal onderzoek naar drugscriminaliteit zijn woensdag zeven verdachten opgepakt in Limburg. Zij worden gelinkt aan onder meer de vondst van chemisch afval of drugsgrondstoffen in Den Bosch. 

De verdachten werden aangehouden bij zestien huiszoekingen in Echt, Geleen en Sittard. Agenten troffen een laboratorium voor synthetische drugs aan en namen bij een coffeeshopleverancier 2,4 miljoen euro cash in beslag. Daarnaast stuitte de politie op twee loodsen met wietplantages en een loods met verpakkingsmateriaal voor cannabis.

De criminele organisatie importeerde grondstoffen voor drugs vanuit China naar Roemenië, en regelde de doorvoer via Duitsland naar Nederland en België. De stoffen waren bedoeld voor druglabs in de grensstreek, aldus het OM in Hasselt.

Bij de operatie werden woensdagochtend tegelijkertijd vierentwintig locaties doorzocht in België, Nederland en Duitsland. Er werden honderdzestig Nederlandse, vijfentachtig Belgische en tien Duitse agenten ingezet.

Vuurwapens

In België werden veertien mensen opgepakt. Bij die acties werden vijftien dure voertuigen en drie vuurwapens in beslag genomen. Ook werden drie wietplantages en een al ontmantelde plantage aangetroffen. In Duitsland werd één verdachte gearresteerd.

Den Bosch

De organisatie wordt gelinkt aan vondsten van chemisch afval of drugsgrondstoffen in Den Bosch, Echt, Sittard en Brunssum en in het Duitse Eschweiler. Ook wordt de groep in verband gebracht met in Nederland gestolen auto’s en een plofkraak in Duitsland.

  1. Koning Willem I College wél genomineerd maar buiten mbo-prijzen

    Koning Willem I College wél genomi­neerd maar buiten mbo-prij­zen

    APELDOORN - Met een flinke afvaardiging toog het Koning Willem I College uit Den Bosch op deze maandag - de Dag van het mbo - naar theater Orpheus in Apeldoorn. Die locatie vormde het decor van de uitreiking van een aantal prestigieuze mbo-prijzen. Voor het eerst was er tijdens de jaarlijkse happening een prijs voor het Onderwijsteam van het Jaar. Het KW1C-team van de Middelbare Horeca School behoorde tot de tien genomineerden. De jury onder leiding van Dirk Meegens wees uiteindelijk in de betreffende categorie ROC Nijmegen als winnaar aan.