Volledig scherm
© copyright Marc Bolsius

Jack Mikkers breekt bekken na val in huis, burgemeester Den Bosch enkele weken afwezig

UPDATEDEN BOSCH - De brandweer en de ambulance zijn zaterdagmiddag naar het adres van burgemeester Jack Mikkers gereden in Den Bosch. Deze was in zijn huis ongelukkig ten val gekomen. De gemeente Den Bosch heeft laten weten dat Mikkers daarbij zijn bekken heeft gebroken.

Een woordvoerder van de gemeente Den Bosch bevestigde het ongeval eerder op zaterdag al. ,,Blijkbaar is hij nogal ongelukkig ten val gekomen. Dat was een val van een trap. Hij kon zich moeilijk bewegen daarna. De brandweer heeft hem uit zijn bovenwoning gehaald met een hoogwerker.”

Na het voorval waarbij ambulance en brandweer te hulp schoten, is de Bossche burgemeester vanuit zijn woning aan de Orthenstraat naar het JBZ gebracht. Later is hij overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg om uit te laten zoeken wat hem medisch precies mankeerde na de val. Daar bleek dat Mikkers zijn bekken heeft gebroken.

De gemeente Den Bosch laat weten dat Mikkers naar verwachting de komende weken afwezig is. Hij wordt vervangen door loco-burgemeester Jan Hoskam.

Volledig scherm
De brandweer heeft geholpen bij het ongeval van burgemeester Jack Mikkers. Die liep medische klachten op bij de val van een zoldertrapje. © Bart Meesters