De ingang van de Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost van het Jeroen Ziekenhuis.
Volledig scherm
De ingang van de Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost van het Jeroen Ziekenhuis. © copyright Marc Bolsius

Jeroen Bosch Ziekenhuis gebruikte slechte mondkapjes niet

DEN BOSCH - Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch zegt de mondkapjes die Nederland uit China importeerde en van een bedroevend slechte kwaliteit blijken te zijn, niet te hebben gebruikt. De 1,3 miljoen kapjes werden verspreid onder de Nederlandse ziekenhuizen.

Volgens een woordvoerster had het ziekenhuis de kapjes wel gekregen, maar waren er ook al signalen dat de mondkapjes niet goed waren. Daarom zijn de kapjes opzij gelegd. Volgens de woordvoerster zijn er voor de komende dagen voldoende kapjes die gebruikt kunnen worden.

De NOS meldde zaterdagavond dat de kapjes niet aan de veiligheidseisen van TNO voldoen. De zogeheten FFP2-maskers worden door medewerkers in de zorg gebruikt bij de behandeling van ernstig zieke coronapatiënten. De afgekeurde mondmaskers zijn volgens een bron van bedroevende kwaliteit. Ze passen niet goed om het gezicht of hebben filters die virusdeeltjes niet tegenhouden.

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.