Volledig scherm
PREMIUM
Het thuishonk van Jeugd Aktief blijft toch behouden. De aanbouw aan de voorzijde wordt gesloopt. © Marc Bolsius

Jeugd Aktief Vught mag thuishonk toch behouden; ‘De JAS is de ziel van onze organisatie’

VUGHT - Het pand van Jeugd Aktief aan de Van Miertstraat in Vught hoeft toch niet te wijken voor PHS, de plannen met het spoor. Het geliefde thuishonk, genaamd JAS, wordt verbouwd en blijft behouden. 

Drie jaar geleden kreeg het bestuur van de Stichting Jeugdweek Vught te horen dat ze door ProRail werden ‘weggekocht’ en het pand moesten verlaten. Aan de voorzijde van het pand komt een tijdelijk spoor te liggen dat er tijdens de aanleg van de verdiepte ligging voor zorgt dat de treinen kunnen blijven rijden. Dit zou ertoe leiden dat het pand van Jeugd Aktief niet meer bereikbaar zou zijn voor hulpdiensten. Hetzelfde geldt voor naastgelegen garageboxen van particulieren. ,,De toegangsweg werd te smal", verklaart Coen Hamers van Jeugd Aktief.

  1. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.