Volledig scherm
PREMIUM
Het thuishonk van Jeugd Aktief blijft toch behouden. De aanbouw aan de voorzijde wordt gesloopt. © Marc Bolsius

Jeugd Aktief Vught mag thuishonk toch behouden; ‘De JAS is de ziel van onze organisatie’

VUGHT - Het pand van Jeugd Aktief aan de Van Miertstraat in Vught hoeft toch niet te wijken voor PHS, de plannen met het spoor. Het geliefde thuishonk, genaamd JAS, wordt verbouwd en blijft behouden. 

Drie jaar geleden kreeg het bestuur van de Stichting Jeugdweek Vught te horen dat ze door ProRail werden ‘weggekocht’ en het pand moesten verlaten. Aan de voorzijde van het pand komt een tijdelijk spoor te liggen dat er tijdens de aanleg van de verdiepte ligging voor zorgt dat de treinen kunnen blijven rijden. Dit zou ertoe leiden dat het pand van Jeugd Aktief niet meer bereikbaar zou zijn voor hulpdiensten. Hetzelfde geldt voor naastgelegen garageboxen van particulieren. ,,De toegangsweg werd te smal", verklaart Coen Hamers van Jeugd Aktief.

  1. Restauratie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaartje pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    Restaura­tie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaart­je pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    DEN BOSCH - Natuurlijk gaat de restauratie van het Jeroen Boschpand De Kleine Winst op de Bossche Markt meer geld kosten dan gedacht. Die waarschuwing gaf wethouder Mike van der Geld al vast aan de politiek. Hoeveel meer dan de in 2017 geschatte één miljoen euro is (nog) niet te zeggen. Daar is weer de 130.000 euro voor nodig die de gemeenteraad beschikbaar moet stellen voor een onderzoek naar de bouwhistorische restauratie.