Volledig scherm
Arrestatieteam in Rosmalen probeert Joey D. aan te houden. © Bart Meesters

Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

ROSMALEN - In tegenstelling tot wat de politie zegt, heeft Joey D. naar eigen zeggen dinsdagmiddag niet geschoten. Dat heeft hij via sms aan zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten. Kuijper heeft vanuit zijn kantoor in Amsterdam contact met zijn cliënt, die zich met een vuurwapen verschanst heeft in zijn huis in Rosmalen. Hij belandde volgens de politie in een vuurgevecht met agenten toen zij hem dinsdagmiddag probeerden te arresteren. 

Advocaat Kuijpers: ,,Hij zag waarschijnlijk in de media dat het zo beschreven wordt. Maar ik kreeg een sms waarin stond ‘Ik heb niet geschoten’.”

De Bossche advocaat heeft D. een bericht teruggestuurd waarin hij hem adviseert om zijn kleren uit te doen en in zijn onderbroek naar buiten te komen. ,,Want als zo’n arrestatieteam binnenkomt... dat gaat niet zachtzinnig.” Na dat sms’je bleef het echter stil vanuit het huis in Rosmalen. Kuijpers: ,,Ik probeer hem af en toe te bellen, maar ik krijg hem niet te pakken.”

In cassatie

Joey D. houdt ook na de veroordeling bij het Hof vol dat hij de moord op zijn oom Martie Heesbeen niet heeft gepleegd. In hoger beroep is de Rosmalenaar dinsdag veroordeeld tot 15 jaar en 6 maanden cel. Kuijpers: ,,Het Hof heeft gezegd dat het waarschijnlijk is dat Joey de moord op zijn geweten heeft. Maar dat waarschijnlijkheidscriterium kent de Hoge Raad niet.” Hij laat weten dat hij en zijn cliënt zich niet neerleggen bij de veroordeling en in cassatie gaan.

,,Maar nu moeten we eerst dit afronden”, besluit Kuijpers over de gang van zaken in de Schoolstraat in Rosmalen. Hij verwacht niet dat de arrestatie en vermeende schietpartij invloed hebben bij de Hoge Raad. ,,Dat staat hier los van.”

Volledig scherm
Advocaat Jan-Hein Kuijpers. © Marc Bolsius
  1. Angstige carnavalsavond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’
    PREMIUM

    Angstige carnavals­avond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’

    DEN BOSCH - Van het ene op het andere moment raakten ze volledig de weg kwijt. De 14-jarige dochter van Maartje viel zaterdag na twintig minuten in de stad te zijn geweest zomaar neer op de Parade in Den Bosch. Vlak daarvoor voelde de 22-jarige dochter van Filiz zich opeens ‘stomdronken’ na slechts een paar biertjes. ,,We vermoeden dat er pogingen zijn gedaan om onze dochters te drogeren”, vertellen twee bezorgde moeders aan het Brabants Dagblad.