Een jongen die lachgas in de auto gebruikt. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een jongen die lachgas in de auto gebruikt. Foto ter illustratie. © Sanne Donders

‘Jonge gasten’ botsten tegen lantaarnpaal in Den Bosch en rennen met fles lachgas weg: ‘Dit is niet om te lachen’

DEN BOSCH - Twee inzittenden uit een auto zijn zaterdagavond na een botsing met een lantaarnpaal hard weggerend. Een van hen had een fles lachgas in zijn handen. De wijkagent uit Den Bosch zegt er ‘niet om te kunnen lachen’.

De politie zocht samen met omstanders naar het tweetal dat was weggerend. ,,Met behulp van mensen die ter plaatse waren na wat zoekwerk beide personen aangehouden.”

Het gaat om ‘twee jonge gasten van 16 tot 18 jaar’, aldus de wijkagent. De bijrijder droeg de fles lachgas bij het wegrennen. ,,Dit is een nieuwe rage, maar lachgas is niet om te lachen.” De wijkagent zegt dat hij bijna niet kan wachten op goede wetgeving. 

Het rijbewijs van de bestuurder is meteen ingevorderd. 

 1. Cateraar Daan van Zoggel leent zijn personeel uit, om zo zijn bedrijf te redden van het coronamonster
  PREMIUM

  Cateraar Daan van Zoggel leent zijn personeel uit, om zo zijn bedrijf te redden van het coronamon­ster

  BERLICUM - Hij heeft 108 mensen op de loonlijst: dertig in vaste dienst. Die zouden op Paaspop cateren, bedrijfsfeesten gaan doen en een berg bruiloften. En toen: bam! corona. Alles op zijn gat. Daan van Zoggel (42) is eigenaar van het cateringbedrijf. Hij verzet nu bergen werk om al zijn personeel aan het werk te houden. Hij leent ze uit. De een brengt bloemen rond, de ander zwoegt op de bouw.
 2. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

  DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.