Volledig scherm
PREMIUM
Het rapport van organisatiedeskundige Hans Kraaijeveld over Theater de Speeldoos deed de afgelopen week veel stof opwaaien in Vught. © bd

Kritiek op ‘Vughtse wijze’ klinkt luider

ANALYSEVUGHT - Het rommelt de afgelopen jaren flink in Vught. Gedoe rondom de bibliotheek, de woningcorporatie, DePetrus, de voetbalclub, een omstreden bouwplan én het Vughtse theater plaatsen vraagtekens bij de deskundigheid en betrouwbaarheid van het Vughtse gemeentebestuur. 

Het kritische rapport van onafhankelijk organisatiedeskundige Hans Kraaijeveld over Theater de Speeldoos deed de afgelopen week veel stof opwaaien in Vught. Kraaijeveld was met name kritisch over de rol van het gemeentebestuur in de heikele kwestie. De gemeente zou laakbaar en verre van professioneel handelen.  Respect, eerlijkheid, betrouwbaarheid en open communicatie noemde hij punten van verbetering. In gesprekken met meerdere mensen klonken reacties als ‘herkenbaar’, ‘ouderwetse dorpspolitiek’ en ‘de Vughtse wijze’. Is er inderdaad sprake van een patroon in Vught? 

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”