Normaal werkt Maik vier ochtenden per week in de fietsenwerkplaats. Vanwege het coronavirus is de werkplaats dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Normaal werkt Maik vier ochtenden per week in de fietsenwerkplaats. Vanwege het coronavirus is de werkplaats dicht. © copyright Marc Bolsius

Kwetsbaren met weinig geld vierdubbel geraakt: ‘Dit is een ramp voor mij’

DEN BOSCH - Mensen in een kwetsbare situatie lopen door de coronacrisis niet alleen het beetje geld dat ze verdienen mis, ze dreigen ook in een sociaal isolement te raken. Zo ook Maik.   

,,De coronacrisis is een ramp voor mij, ik word vierdubbel geraakt”, zegt de 42-jarige Maik, zittend op een bankje voor de gesloten kringloopwinkel en aanpalende fietsenwerkplaats. ,,Ik heb hier mijn dagbesteding, sociale contacten, inkomen en structuur. Dat valt allemaal weg.”

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.