Landelijke tv-actie in Den Bosch: ‘Kanker kan ook iets positiefs brengen’

VIDEODEN BOSCH - 1 op 3. Eén op de drie mensen krijgt de diagnose kanker. Ook Esther Faber, en ook de tweelingzus van Babette van de Wiel. En het verandert alles.
1 op 3. En daarom is onderzoek nog altijd van groot belang. Dus komt er een landelijke inzamelingsactie. Een menselijk lint, honderden verhalen. Woensdagavond te zien tijdens de live-tv uitzending op de NPO. Dit zijn er alvast twee: 

Oké. Toen de 46-jarige Esther Faber vorig jaar mei hoorde dat ze borstkanker had werd er gevloekt en gehuild. Er was paniek en ook bij haar kwam de gedachte: ‘wat als ik het niet overleef?’,,Je beseft ineens dat je sterfelijk bent, en dat is heel confronterend.” Maar de angst was er maar even. Esther is een realist en bovenal een positief ingesteld mens. Ze wist dat de kans om te genezen van borstkanker best redelijk was. En dus besloot ze dat dit een ‘tussenjaar’ zou worden.  

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.