Café P79.
Volledig scherm
PREMIUM
Café P79. © Roy Lazet

Langer op stap in Bossche binnenstad: Als het centrum maar op tijd schoon is

DEN BOSCH - Wie op kerstavond en eerste paasdag in Den Bosch op stap wil, kan voortaan tot 03.00 terecht in het café. Dat is een uur langer dan de gemeente nu toestaat. ,,Veel mensen willen langer uit’’, zegt horecabranchevoorzitter Bernard Kuenen. Hij gaat er vanuit dat cafés ook langer geopend mogen zijn op de zaterdag voor carnaval. Dan zou het in alle cafés, ook zonder ontheffing, tot 04.00 uur kunnen duren.

Kuenen heeft de gemeente gevraagd om de tijden te verruimen van 03.00 naar 04.00 uur tijdens de zaterdag voor carnaval, koningsnacht, eerste paasdag, eerste pinksterdag, kerstavond en tweede kerstdag. Maar dat gaat de gemeente te ver omdat zij rekening houdt met wie op stap wil en wie de volgende ochtend in de stad is om bijvoorbeeld een evenement te bezoeken. ,,De stad moet dan schoon en fris zijn’’, vindt burgemeester Jack Mikkers. Hij worstelde ermee om tegemoet te komen aan de belangen van de twee groepen.

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.