Leerlingen van de school voor voortgezet speciaal onderwijs het Dieze College in Den Bosch, onderdeel van Koraal, volgen twee dagen per week praktijkvakken op de Bossche Vakschool.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van de school voor voortgezet speciaal onderwijs het Dieze College in Den Bosch, onderdeel van Koraal, volgen twee dagen per week praktijkvakken op de Bossche Vakschool. © Marc Bolsius

Leerlingen Dieze College kunnen nu wél een diploma halen

DEN BOSCH - ‘Wat maakt het uit dat ik mijn best doe? Ik krijg toch geen diploma.’ Die teneur willen ze doorbreken bij de school voor voortgezet speciaal onderwijs het Dieze College in Den Bosch. Dankzij een samenwerking met de Bossche Vakschool kunnen leerlingen straks wél de vlag uithangen.

,,Eerder was het vaak zo dat als een leerling op het speciaal onderwijs zat, hij daar meestal ook bleef’’,  vertelt István Turi, schoolleider van het Dieze College in Den Bosch. ,,Dat betekende ook voor onze leerlingen vmbo-bbl (basis beroeps leerweg, red.) en kbl (kader beroeps leerweg, red.) dat ze van onze school geen diploma konden krijgen, omdat we geen praktijkexamen kunnen aanbieden. Dat zag je terug in de motivatie van onze leerlingen. Die gaven aan: ‘Wat maakt het uit dat ik mijn best doe? Ik krijg toch geen diploma’. ’’

  1. Niet 'hakken' maar meestuiteren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    Niet 'hakken' maar meestuite­ren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    DEN BOSCH - Vanwege de coronacrisis heeft organisator Art of Dance de 25ste editie van de Masters of Hardcore, die aanvankelijk voor zondagnacht in de Brabanthallen stond gepland, (voorlopig) verschoven naar zaterdag 5 september. Om de vele duizenden hardcorefans een hart onder de riem te steken, vond ter plekke wel de Hardcore Therapy Livestream plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét vijf toonaangevende artiesten die allen in hun uppie uit hun plaat gingen.