Volledig scherm
PREMIUM
Het Maurick College in Vught barst uit haar voegen. Komend schooljaar moet daarom worden geloot. © Jan Zandee

Lot bepaalt voor welke 149 brugklassers géén plek is op Vughtse middelbare school

VUGHT - Bijna 150 brugklassers hebben pech en kunnen komend schooljaar niet naar het Maurick College in Vught. De populaire middelbare Daltonschool ontving de afgelopen dagen 509 aanmeldingen maar mag er maar 360 plaatsen. De belangrijkste reden hiervoor is dat het schoolgebouw volgens OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) niet meer leerlingen kan herbergen. 

Vorig schooljaar lukte dat nog wel. Toen meldden zich het extreem hoge aantal leerlingen van 542. Hiervan werden er uiteindelijk 525 geplaatst. Voor het komende schooljaar moest rector Huub van der Linden op de rem te trappen. OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) bepaalde dat de Vughtse middelbare school niet meer dan 360 nieuwe leerlingen mag aannemen. 

  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.