Op de Hambaken in Den Bosch ontdekt M’hammed de wereld van kattekwaad-plus. Soms belandt hij met één voet in de berm van het rechte pad, maar het komt telkens goed.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Hambaken in Den Bosch ontdekt M’hammed de wereld van kattekwaad-plus. Soms belandt hij met één voet in de berm van het rechte pad, maar het komt telkens goed. © Marc Bolsius

M’hammed wint de harten van de wiebelzielen, want hij weet hoe het is om op straat te slapen

DEN BOSCH - Rajul al’iitfa of tayar wilde hij later worden. Arabisch voor brandweerman en piloot. Want jongetjes van zeven dromen wereldwijd hetzelfde. Het zou spannender eindigen. M’hammed Akrim (41) is ervaringsdeskundige bij Maatschappelijke Opvang Den Bosch.

  1. Den Bosch krijgt grote, groene woonwijk tussen stadion en station
    PREMIUM

    Den Bosch krijgt grote, groene woonwijk tussen stadion en station

    DEN BOSCH - Zo’n 1.000 tot 1.800 woningen, veel groen, een sportcluster en heel misschien wel een nieuw station. De ambities voor een nieuwe wijk tussen station Oost en het tenniscomplex van Bastion Baselaar achter stadion De Vliert in Den Bosch zijn groot. De naam is in ieder geval al gekozen: Vliertkwartier. ,,Het liefst zouden we morgen een schop in de grond zetten, maar dat kan natuurlijk niet. Maar we staan wel te popelen’’, reageert wethouder Roy Geers van Ruimtelijke Ordening.