Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation

videoVUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In totaal deden 63 zwemmers mee aan de marathon. Ongeveer de helft daarvan is lid van De Dommelbaarzen, de rest zwemt bij Zegenwerp(Sint-Michielsgestel) en WZV(Waalwijk). "Met z'n allen hebben we vanmorgen en afgelopen nacht grofweg 200 kilometer gezwommen. Dat is een prestatie van formaat", aldus Stanley Derks, voorzitter van de organiserende vereniging. Van alle individuen was de 12-jarige Zenno Timmermans degene die de grootste afstand had overbrugd: 8,4 kilometer. Na afloop nam Van der Weijden de bijbehorende cheque in ontvangst. "Wij garanderen dat elke euro goed wordt besteed. In samenwerking met patiëntenorganisaties zijn 26 onderzoeksdoelen rondom kanker geselecteerd. Verdeeld over twee jaar is nu al bijna 12 miljoen euro binnengekomen. Ik ben tevreden, maar we hebben nog veel meer geld nodig. Alles hangt namelijk af van de behandelmogelijkheden. Ik distantieer me van de oorlogstaal dat iedere kankerpatiënt de strijd moet aangaan tegen kanker. Een patiënt heeft daar namelijk zelf niet of nauwelijks invloed op", sprak Van der Weijden.

Maarten van der Weijden nam in het bijzijn van voorzitter Stanley Derks, secretaris Saskia Goutziers en Teye Chan(talent open waterzwemmen) de cheque in ontvangst
Volledig scherm
Maarten van der Weijden nam in het bijzijn van voorzitter Stanley Derks, secretaris Saskia Goutziers en Teye Chan(talent open waterzwemmen) de cheque in ontvangst © Chris Korsten
  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.