Volledig scherm
Unknown IPTCBron marc bolsius;mbolsius#euronet.nl den bosch, de hoofdingang van het jbz;bdstadwk44;den bosch ;netherlands;NLD © marc bolsius

Man (31) wil voorrang op wachtende zieken in JBZ Den Bosch, maar krijgt die niet: bedreigt drie beveiligers

DEN BOSCH - Een 31-jarige man heeft donderdagavond drie beveiligers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis bedreigd. Hij wilde graag voorrang op de andere wachtende mensen, maar kreeg die niet.

De man zei een stukje van een oortje van een koptelefoon in zijn eigen oor te hebben. Het was volgens hem ‘levensbedreigend’, maar bij een eerste controle bleek het wel mee te vallen. Hem werd verzocht te wachten totdat hij aan de beurt was om het stukje te verwijderen. 

‘Toen ging het mis’

In de wachtrij zaten mensen met ernstiger verwondingen, laat de wijkagent die hem aanhield weten aan deze site. ,,Maar toen ging het mis.” 

Wegens de drukte zou hij een tijdje moeten wachten op zijn behandeling, maar dat wilde hij niet. Hij bedreigde aanwezigen en zei hen aan te gaan vallen. De beveiliging werd ingeschakeld, waarbij nog eens drie beveiligers werden bedreigd. De politie kwam met vier man om hem aan te houden. ,,Hij mag nu een nacht doorbrengen in ons hotel”,  doelt de wijkagent op het politiecomplex. 

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.