Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens het Festival van het Levenslied werd vorig jaar een agent mishandeld door een man uit Grave. De Gravenaar stond deze week terecht bij de politierechter in Den Bosch. © Roel van der Aa

Man bij rechter: ‘Agent zei teringwijf tegen mijn vriendin, daarom schopte ik hem’

DEN BOSCH - Op de Bossche Markt een agent tegen zijn scheenbeen schoppen. En een dag eerder in Grave dronken met je auto een verkeersravage veroorzaken. Niet zo vreemd dat een Gravenaar (26) daarom deze week terechtstond voor de politierechter in Den Bosch.  

Met bijna vijf keer de maximum toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed knalde hij in juni 2018 tegen een geparkeerde auto die vervolgens tegen drie andere auto’s botste. ,,Uw vader heeft 13.000 euro schade  voorgeschoten. En u  betaalt hem terug. Is dat juist?’’ vraagt rechter Slaar. 

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.