Mary Bendiks was de hartsvriendin van Fanny Philips en woonde tijdens de oorlog een tijdje bij de familie Philips in Huize Muyserick in Vught.
Volledig scherm
Mary Bendiks was de hartsvriendin van Fanny Philips en woonde tijdens de oorlog een tijdje bij de familie Philips in Huize Muyserick in Vught. © Sandra Peerenboom

Mary Bendiks beschreef in haar dagboek de ingrijpende gevolgen van de Duitse bezetting

DEN BOSCH/VUGHT - Mary Bendiks, een joods meisje, uit Den Bosch, overleeft de oorlog door te vluchten naar België. Haar hartsvriendin Fanny Philips wordt afgevoerd naar vernietigingskamp Auschwitz en wordt vermoord. Bendiks hield een oorlogsdagboek bij. Haar zoon gaf het dagboek recent in eigen beheer uit.

  1. Van een jong bos naar een petitie en een oproep en harde kritiek: ‘Bouw niet in het Prins Hendrikpark’
    PREMIUM

    Van een jong bos naar een petitie en een oproep en harde kritiek: ‘Bouw niet in het Prins Hendrik­park’

    DEN BOSCH - Woontorens van 48, 54 en 60 meter hoog met in totaal 180 woningen in het Bossche Prins Hendrikpark aan de IJzeren Vrouw. Bijna 2.200 inwoners gruwen alleen al van de gedachte en tekenden een petitie tégen de plannen van de gemeente. Die petitie is maandagavond overhandigd en ging gepaard met verschillende oproepen en snoeiharde kritiek aan het adres van verantwoordelijk wethouder Roy Geers.