De opening van het carnavalsseizoen in Oeteldonk op 11-11 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
De opening van het carnavalsseizoen in Oeteldonk op 11-11 2019. © Marc Bolsius

Massaal bezocht 11-11 in Oeteldonk meer en meer op de tocht

DEN BOSCH - Niet de elfde van de elfde maar 1 september lijkt dé belangrijke(re) datum voor carnavalminnend Den Bosch te worden. Over een kleine maand moet definitief bekend zijn of het centrum van Oeteldonk in november rood-wit-geel kleurt. ,,Zoals het was, zal het niet worden’’, schat minister-president Sander van de Gevel van de Oeteldonksche Club in.

 1. Na 14 jaar discussie kan ‘parel’ van een nieuw Theater aan de Parade door
  PREMIUM

  Na 14 jaar discussie kan ‘parel’ van een nieuw Theater aan de Parade door

  DEN BOSCH - De belangrijkste stap voor een nieuw Theater aan de Parade wordt genomen. De Bossche politiek steunt de plannen om na 14 jaar discussie akkoord te gaan met de sloop en bouw door het nieuwe bestemmingsplan goed te keuren. De meeste partijen accepteren de kleine wijzigingen in het plan, De Bossche Groenen en Gewoon ge-DREVEN vinden dat daarmee wethouder Huib van Olden wordt nagesproken. ,,U speelt met vuur, tegenstanders hebben nu de ruimte om bezwaar te maken’’, waarschuwde Sjef van Creij van Gewoon ge-DREVEN.
 2. Den Bosch krijgt grote, groene woonwijk tussen stadion en station
  PREMIUM

  Den Bosch krijgt grote, groene woonwijk tussen stadion en station

  DEN BOSCH - Zo’n 1.000 tot 1.800 woningen, veel groen, een sportcluster en heel misschien wel een nieuw station. De ambities voor een nieuwe wijk tussen station Oost en het tenniscomplex van Bastion Baselaar achter stadion De Vliert in Den Bosch zijn groot. De naam is in ieder geval al gekozen: Vliertkwartier. ,,Het liefst zouden we morgen een schop in de grond zetten, maar dat kan natuurlijk niet. Maar we staan wel te popelen’’, reageert wethouder Roy Geers van Ruimtelijke Ordening.