Volledig scherm
PREMIUM
Een kilo slachtkip levert een boer 30 cent op. De consument moet ruim tien euro neertellen voor een kilo kipfilet. © ANP

Minister komt boeren tegemoet om meer slagkracht tegen supermarkten te krijgen

Minister Carola Schouten van Landbouw wil de positie van boeren versterken zodat ze meer marktkracht krijgen tegen inkooporganisaties en supermarkten. De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en Land-en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland, vinden het een eerste goed begin.

Veertien cent krijgt een boer voor een kilo aardappelen. En de consumenten moet voor zo’n zak aardappelen 1,30 euro betalen. De land- en tuinbouworganisaties ZLTO en LTO klagen al jaren de oneerlijke handelspraktijken. Daarom zijn ze ‘blij’ met en ‘positief’ over het initiatief van Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit die boeren tegemoet wil komen die vinden dat zij te weinig betaald krijgen voor hun producten.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.