Bij het station in Den Bosch start donderdagmiddag om 14.00 uur een ‘begeleide manifestatie’ die daar om 16.00 uur zou moeten eindigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het station in Den Bosch start donderdagmiddag om 14.00 uur een ‘begeleide manifestatie’ die daar om 16.00 uur zou moeten eindigen. © Marc Bolsius

Mogelijk duizenden demonstranten in Den Bosch voor protest tegen kabinet, instanties bereiden zich voor

DEN BOSCH - Politie, gemeente en justitie bereiden zich voor om donderdagmiddag in Den Bosch een demonstratie met mogelijk een paar duizend deelnemers in goede banen te leiden. Het gaat om een manifestatie van Nederland in Verzet (Weg met dit kabinet) waarbij een tocht vanaf het station onder meer leidt naar de Zuidwal en Zuid-Willemsvaart.

  1. Actievoerders delen rijstepap uit want: ‘natuurbeleid provincie is pappen en nathouden’

    Actievoer­ders delen rijstepap uit want: ‘natuurbe­leid provincie is pappen en nathouden’

    DEN BOSCH - Enkele leden van Extinction Rebellion (ER) hebben afgelopen weekeinde actie gevoerd tegen het natuurbeleid van de provincie Brabant. Of beter: het ontbreken van beleid in de ogen van de actiegroep. Die is wel klaar met gedeputeerde Elies Lemkes: ‘We zijn klaar met pappen en nathouden’. Vandaar dat aan voorbijgangers rijstepap werd uitgedeeld. Dat gebeurde in en bij het Bossche Broek, een waardevolle maar o zo gevoelige plek die veel te lijden heeft van de droogte.