‘Wijkwandeling’ door de Graafsewijk. 2e van links bedenker Vincent van den Elshout van Paleis voor Volksvlijt met bewoners Arthur Hoyer (links), Helene Hoyer (2e rechts) en Yvonne Kivits (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
‘Wijkwandeling’ door de Graafsewijk. 2e van links bedenker Vincent van den Elshout van Paleis voor Volksvlijt met bewoners Arthur Hoyer (links), Helene Hoyer (2e rechts) en Yvonne Kivits (rechts). © Olaf Smit

Mogelijk meer geld naar Bossche amateurkunsten, ‘maar geeft u wel even aan ten koste van wie?’

DEN BOSCH - Ruim zestien miljoen euro de komende vier jaar voor cultuur in Den Bosch is niet voldoende om aan alle verzoeken van kleine en grote verenigingen en instellingen tegemoet te komen. Door keuzes gaan er dan splinters vallen. Die dan weer opgepikt worden door de politiek. Zo wil een deel van de partijen op initiatief van het CDA dat er meer geld gaat naar de amateurkunsten.

 1. ‘Diezebrug hoeft nu niet afgebroken te worden’, VVD schiet Bossche Stadsdelta lek
  PREMIUM

  ‘Diezebrug hoeft nu niet afgebroken te worden’, VVD schiet Bossche Stadsdelta lek

  DEN BOSCH - De VVD in Den Bosch slaat flinke gaten in het ambitieuze plan met de Stadsdelta tussen de Kop van ’t Zand en Orthenpoort-Zuid. ,,De Boschdijkstraat moet open blijven, wij willen geen woontoren op het terrein van de Verkadefabriek, het cultuurplein moet aan de zuidkant komen, waar de Gamma zit moet een woontoren komen en het afbreken van de huidige Diezebrug hoeft voor ons op dit moment ook niet’’, liet Hanneke Welten maar weinig heel van de uitgangspunten die er leven.
 1. Napels eert Maradona rond Europa League-duel met Rijeka
  Play

  Napels eert Maradona rond Europa Lea­gue-du­el met Rijeka

 2. Honderden boeren protesteren in Winterswijk tegen stikstofregels
  Play

  Honderden boeren proteste­ren in Winters­wijk tegen stikstofre­gels