Volledig scherm
PREMIUM
Bossche Vakschool aan de Hervensebaan © Google Maps

Nieuwbouw Bossche Vakschool: koken en autoreparaties moet van buiten zichtbaar worden

DEN BOSCH - Ze willen de praktijk zichtbaar maken in de nieuwbouw, en dus gaat de Bossche Vakschool praktijklokalen voor techniek en horeca juist aan de straatkant bouwen. Komende zomer moet de nieuwbouw van start gaan.

,,We willen laten zien wat we allemaal doen in deze school", vertelt locatiedirecteur Theo van den Berg. ,,Zodat we aan iedereen kunnen tonen wat we doen, wie we zijn en hoe fijn het is op onze school.” En dus komen de technieklokalen, met daarin bijvoorbeeld een brug voor het sleutelen aan auto’s, te liggen in een waaier aan de straatkant. Dat moet de populariteit van het techniekdeel ook omhoog halen. Ook de keukens van de horeca-opleidingen en de bakkerij komen aan de voorzijde van de school.

  1. Stichting wil ‘pronkstuk’ van Regiment Wielrijders laten restaureren

    Stichting wil ‘pronkstuk’ van Regiment Wielrij­ders laten restaure­ren

    VUGHT - De bijna negentig jaar oude geschilderde stamboom van het Regiment Wielrijders gemaakt door kunstenaar Beltman uit Deventer is in slechte staat. De stamboom is één van de pronkstukken van de museale wielrijderscollectie die vijf jaar geleden werd teruggebracht naar haar plek van oorsprong: de Isabellakazerne. De stichting Fort Isabellakazerne wil het schilderstuk laten restaureren maar heeft onvoldoende financiële middelen.