Volledig scherm
Belvédère bereikt hoogste punt © Bart Gotink/BD

Nieuwbouw van Belvédère bereikt hoogste punt: oplevering woningen in Paleiskwartier na zomer

Wo 27 feb. Nieuwbouwcomplex Belvédère heeft het hoogste punt bereikt. Het gebouw met 58 koopwoningen, 91 huurwoningen en een stadswoning verrijst momenteel in hoog tempo in het Paleiskwartier. 

Volledig scherm
Belvédère bereikt hoogste punt © Bart Gotink/BD

Met een druk op de knop door wethouder Roy Geers werd woensdagmiddag het hoogste punt gevierd, dat tussen de 25 en 30 meter.  Het pand moet na de zomer worden opgeleverd. Naast de woningen zit er in de plint ook commerciële ruimte. De koopwoningen zijn vrijwel allemaal verkocht.

Belvédère is ontwerp van architect Patrick Fransen van het Nederlandse architectenbureau NOAHH. Hij maakte ook het ontwerp voor het naastgelegen Ricohkantoor. Een bijzonder project, zegt Geert Mol van NOAHH. ,,De woningen hebben allen zicht op het buitengebied, terwijl men toch zo dicht op de stad zit", stelt Mol. Het pand bestaat uit één lange wand aan de zijde van de Hofvijver, en drie ‘vingers’ richting de Vlijmenseweg. Tussen de vingers in komen binnentuinen te liggen. ,,Daar kunnen bewoners elkaar ontmoeten", aldus Mol. 

Naast Belvédère komt aan de zijde van de Magistratenlaan nog een ‘tweede’ Ricohkantoor. Aan de andere kant wordt binnenkort gestart met Terrazzo, met nog eens 110 koopwoningen en 60 huurwoningen. 

Volledig scherm
Belvédère © BV Paleiskwartier
Volledig scherm
Belvédère bereikt hoogste punt © Bart Gotink/BD
  1. 25 jaar Paleiskwartier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd
    PREMIUM

    25 jaar Paleiskwar­tier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd

    Do 18 jul. Een groot, verloederd bedrijventerrein met tippelzone is in 25 jaar geworden tot een strakke, internationaal tot de verbeelding sprekende woonwijk. Bij de bouw van het eerste appartementencomplex (La Cour in 1994) achter het station was er nog lang geen vastomlijnd plan. De rechtbank - broodnodig als grote trekker - was zelfs fel tegenstander van een vestiging in deze woestenij. Hoe het Paleiskwartier moeizaam van start ging.