Stichting Dierenambulance Den Bosch hoopt vanaf 1 juni dag en nacht bereikbaar te zijn.
Volledig scherm
Stichting Dierenambulance Den Bosch hoopt vanaf 1 juni dag en nacht bereikbaar te zijn. © copyright Marc Bolsius

Nog even en dan is de dierenambulance áltijd te bellen

DEN BOSCH - Nog anderhalve week en dan is Stichting Dierenambulance Regio ‘s-Hertogenbosch (DAS) eindelijk 24 uur per dag bereikbaar. Dan is althans het streven, schrijft de gemeente in antwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks. 

Op dit moment is DAS van 9.00 tot 20.00 uur telefonisch bereikbaar, maar door gebruik te gaan maken van het callcentrum van de Dierenbescherming wordt het aantal uren vanaf 1 juni dus uitgebreid. Eigenlijk was het de bedoeling dat dit al per 1 april zou gebeuren, maar door de coronacrisis heeft het vertraging opgelopen. 

De gemeente geeft ook aan dat pogingen op samenwerkingsafspraken te maken tussen de DAS en Dierenambulance Brabant Noordoost op niets zijn uitgelopen. De laatste is sinds een aantal jaar óók actief in de regio Den Bosch en dat zorgt voor nogal wat ergernis en onduidelijkheid tussen beide partijen.

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.