Volledig scherm
Daniëlle Schuiling thuis in bed na het ongeluk met een motorcrosser © Olaf Smit

Nog geen aanhouding bij vermoedelijk opzettelijke aanrijding van vrouw door crossmotor in Kruiskamp

DEN BOSCH - Het onderzoek naar het ongeval met een crossmotor op de Churchilllaan in Den Bosch is nog volop bezig, maar heeft nog geen verdachte(n) opgeleverd. Dat laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten. Bij het ongeval raakte een vrouw die de crossers wilde aanspreken op hun gedrag zwaargewond, terwijl de veroorzakers er vandoor gingen.

De politie wil nu niet veel meer kwijt over de zaak, omdat ze anders ‘wellicht daderinfo prijsgeven', stelt de woordvoerder. ,,Wel wordt er flink geïnvesteerd door de collega’s om duidelijkheid in de zaak te krijgen", geeft hij aan.

De Bossche Daniëlle Schuiling wilde op 10 juni na een dag van overlast de jongeren aanspreken op hun gedrag in de Churchilllaan. Buiten maakte ze een beweging met haar arm, vertelde ze eerder aan het Brabants Dagblad. ,,Zo van: rij eens wat zachter. Maar vlak voor de stoep werd ik vol geraakt door een van motorrijders.” Buurtbewoners uit de wijk in Den Bosch klagen vaker over de motoren die door hun buurt scheuren.

Schuiling vloog die tweede pinksterdag meters door de lucht na de aanrijding . Ze moest twee weken in het ziekenhuis blijven. De motor bleef na het ongeval op het asfalt liggen, terwijl de dader er vandoor ging met een vriend op een andere crossmotor. De twee motoren bleken eerder gestolen te zijn gestolen in Kerkdriel. 

Volledig scherm
De crossmotor lag als stille getuige op de Churchilllaan na een vreselijk ongeval op maandagavond. © Robèrt van Lith/BD
  1. Advocaat Pieter van der Kruijs over vrijlaten verdachten groepsverkrachting: ‘Dit is ongelooflijk’
    PREMIUM

    Advocaat Pieter van der Kruijs over vrijlaten verdachten groepsver­krach­ting: ‘Dit is ongeloof­lijk’

    DEN BOSCH - ,,Ongelooflijk’’, zegt de Bossche advocaat Pieter van der Kruijs over het in vrijheid stellen van acht Bossche jongeren die vorige week dinsdag werden aangehouden voor groepsverkrachting. De politie verrichtte de aanhoudingen vorige week dinsdag na meldingen door drie minderjarige Bossche meisjes over groepsverkrachtingen in een pand op Orthen in Den Bosch.