Achter deze woning brandde in augustus een duivenhok uit.
Volledig scherm
Achter deze woning brandde in augustus een duivenhok uit. © Marc Brink/BD

Nog geen duidelijkheid over brandstichting in duivenhok Bossche Achtste Donk

DEN BOSCH - De politie weet nog steeds niet wie verantwoordelijk is voor de brand die op 9 augustus uitbrak in een duivenhok achter een woning aan de Bossche Achtste Donk. De politie zei al snel na de brand uit te gaan van brandstichting en wilde meer weten over twee scooterrijders die vlak voor de brand wegreden bij het huis. Maar een woordvoerder van de politie maakte woensdag bekend dat nader onderzoek niets heeft opgeleverd. 

Een buurtbewoonster zei vlak voordat de brand uitbrak te hebben gehoord dat scooters wegreden. ,,Direct daarna rook ik een brandlucht en zag ik de vlammen.’’ 

Hok was verkocht

De Bossche duivenmelker Marti Beset zei  na de brand in het Brabants Dagblad dat alle duiven op een ander adres waren tijdens de brand.  Hij woonde jarenlang met zijn vriendin aan de Achtste Donk. De relatie is al een poosje verbroken en volgens Beset is ‘in goed overleg besloten’ om het duivenhok en zo’n honderd duiven weg te laten halen.  Het hok was verkocht en zou in het weekend worden weggehaald. 

Een buurtbewoonster zei vlak voordat de brand uitbrak te hebben gehoord dat scooters wegreden. ,,Direct daarna rook ik een brandlucht en zag ik de vlammen.’'

  1. Verkeerschaos aangepakt: Van Berckelstraat wordt fietsstraat, bus te gast en voor auto geen plaats
    PREMIUM

    Verkeers­cha­os aangepakt: Van Berckel­straat wordt fiets­straat, bus te gast en voor auto geen plaats

    DEN BOSCH - Een kluwen van auto’s, bussen en fietsers op de Van Berckelstraat. Het is een verkeerscocktail waarbij elkaar nauwelijks ruimte te geven is en fietsers nogal eens opzij moeten springen om auto's en stadsbussen te ontwijken. Daar gaat heel snel een einde aan komen. De verkeersader vanuit het noorden in de stad naar het centrum wordt een fietsstraat waarbij de bus te gast is. Auto's mogen er helemaal niet meer komen.