Volledig scherm
PREMIUM
Nol Roos van de BVP tijdens de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. © copyright Marc Bolsius

Nol Roos kwam, zag en...
...vertrekt. Hoeveel 'Nollen'
zijn er eigenlijk?

DEN BOSCH - Met 'Ik ben gewoon Nolleke' stormde Nol Roos vierenhalf jaar geleden met zijn Bossche Volkspartij de raadszaal in Den Bosch binnen. Bij zijn vertrek als fractievoorzitter blijft de vraag: hoeveel Nollen zijn er eigenlijk?

Meteen maar terug naar februari 2018. De Bossche fractieleider Nol Roos laat via zijn eigen lokale omroep TV73 keer op keer weten: pas op de Bossche Volkspartij zou zo maar eens de grootste kunnen worden. Het kunstje van vier jaar eerder, van niets meteen met drie zetels in de Bossche gemeenteraad, zou een vervolg krijgen. ,, Als ik dat in de raad zeg dan lachen ze me uit”, voegt hij daar aan toe. Je hoort hem denken, wat zegt het spreekwoord ook al weer? Wie het laatst lacht ...

 1. Nu is de stad echt klaar voor het Jeroen Boschjaar
  PREMIUM
  Column

  Nu is de stad echt klaar voor het Jeroen Boschjaar

  Za 15 dec. Met het Jeroen Boschjaar op komst, werd besloten dat het niet langer zo kon: al die moderne honingraatlampjes op de zo historische Markt. Dus werden deze lampen - nog geen zes jaar nadat de palen waren verschenen - vervangen door ‘historische ogende’ exemplaren. Toen dat in januari 2016 gebeurd was, was de stad klaar voor het Boschjaar. Of nou ja, bijna dan: de moderne lampen aan de gevels van de cafés moesten nog gebeuren.
 2. Bosschenaar (23) haalt levensgevaarlijke capriolen uit op de weg en laat aangereden fietsster zwaargewond achter

  Bossche­naar (23) haalt levensge­vaar­lij­ke capriolen uit op de weg en laat aangereden fietsster zwaarge­wond achter

  DEN BOSCH - Een 23-jarige man uit Den Bosch heeft vrijdag aan het einde van de middag met zijn auto meerdere levensgevaarlijke capriolen uitgehaald. Meerdere fietsers konden hem ontwijken, maar een 24-jarige fietsster uit Vlijmen werd door de man aangereden in de Hinthamerstraat. Zij is met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis, de bestuurder ging er direct na het ongeval vandoor.