Volledig scherm
PREMIUM
Nol Roos van de BVP tijdens de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. © copyright Marc Bolsius

Nol Roos kwam, zag en...
...vertrekt. Hoeveel 'Nollen'
zijn er eigenlijk?

DEN BOSCH - Met 'Ik ben gewoon Nolleke' stormde Nol Roos vierenhalf jaar geleden met zijn Bossche Volkspartij de raadszaal in Den Bosch binnen. Bij zijn vertrek als fractievoorzitter blijft de vraag: hoeveel Nollen zijn er eigenlijk?

Meteen maar terug naar februari 2018. De Bossche fractieleider Nol Roos laat via zijn eigen lokale omroep TV73 keer op keer weten: pas op de Bossche Volkspartij zou zo maar eens de grootste kunnen worden. Het kunstje van vier jaar eerder, van niets meteen met drie zetels in de Bossche gemeenteraad, zou een vervolg krijgen. ,, Als ik dat in de raad zeg dan lachen ze me uit”, voegt hij daar aan toe. Je hoort hem denken, wat zegt het spreekwoord ook al weer? Wie het laatst lacht ...

  1. Mist en onduidelijkheid rond nieuw theater in Den Bosch
    PREMIUM
    ANALYSE

    Mist en onduide­lijk­heid rond nieuw theater in Den Bosch

    DEN BOSCH - Ruim een maand geleden presenteerde de gemeente architectenbureau NOAHH uit Amsterdam als ontwerper van het nieuwe Theater aan de Parade. Een ronkend persbericht over de keuze voor het schetsontwerp van NOAHH - want meer ligt er niet - én twee afbeeldingen hoe het nieuwe theater er in de toekomst uit zou kunnen zien. Er kwam ook telefonisch nog een reactie van de gemeente: het is een schetsontwerp en zelfs niet gezegd dat het theater er aan de buitenzijde uit komt te zien als nu wordt getoond. Punt. Dat is tot nu toe alle informatie waar de stad het mee moet doen. Niet meer en niet minder.