Oeteldonk zoekt tijdens 61ste Kwèkfestijn naar het beste carnavaleske muzieknummer

VideoDEN BOSCH - Tweeënzestig Oeteldonkse clubkes doen vandaag mee tijdens de 61ste editie van het Kwèkfestijn. Rond middernacht kiest de jury weer 'hét beste' carnavaleske lied van Oeteldonk.

De 'Vrolijke Doortrekkers' beten zaterdagochtend even voor half tien het spits af met 'Onze Wim'; een ode aan de bekende Bossche zanger Wim Kersten. 'C.V. Nooit op Tijd Thuis' sloot als nummer 62 rond vijf uur het dagprogramma af.

Beoordeling 

De jury let bij de beoordeling onder meer op de muziek en de tekst. ,,Is de tekst Oeteldonks, wordt er goed gespeeld en gezongen", legt juryvoorzitter Peter van Kasteren vóór het liedjesfestival uit. ,,Kortom krijgen we er een Oeteldonks Gevuul van? Maar ook de presentatie wordt steeds belangrijker. De mensen hier in de zaal, maar ook thuis en op internet willen een schouwspel op het podium zien."

Vanavond zijn de volgens de jury de beste elf liedjes nog eens keer te horen in de Pleinzaal van het 'Hoftejater der Amadeiro's'. Het Kwèkfestijn werd vorig jaar voor de eerste keer gewonnen door de Foe Jong Bende. Zangers Rob van Erp en Hans Tervoort waren toen volgens de jury de beste met 'Blèf bij mijn'.

De Foe Jong Bende maakte er zaterdagmiddag 'Un Emosjionele Rollercoaster van op het podium. Het ging van links naar rechts, omhoog en omlaag. 

,,Het was weer één groot feest op de planken", aldus Van Erp. ,,We hoeven niet opnieuw te winnen", geeft Tervoort aan. ,,Het is gewoon lekker om vandaag weer mee te doen. De finale zou wel mooi zijn. Het zou leuk zijn als 'Lustum' de 'Joep Peeters bokaal' dit jaar zou winnen. Ze zijn de laatste jaren twee keer tweede geworden."

Volledig scherm
Lol op het podium © Peter De Bruijn
Volledig scherm
Je moet je hoofd er wel bijhouden © Peter De Bruijn
Volledig scherm
Klein Clubke beet het spits af van het zesde blok © Peter De Bruijn
Volledig scherm
UT strooide kubekes confetti uit over de mensen in de pleinzaal © Peter De Bruijn