Volledig scherm
Toon Hurkens © Privécollectie

Oeteldonker en mede-oprichter van Hockeyclub Berlicum, Toon Hurkens, overleden

Wo 10 jul. Een zeer bevlogen mens, die op zijn eigenzinnige manier fondsen binnenhaalden voor onder andere de Oeteldonksche Club. Toon Hurkens, jarenlang actief in het carnaval maar ook bij veel andere verenigingen en clubs in en om de stad, is zondag overleden.

Door Bart Gotink

Toon Hurkens heeft het carnaval een grote dienst bewezen in de tijd dat Rob van de Laar minister-president was van de Oeteldonksche Club, zo vertelt hij. Hurkens was destijds minister van fondsenwerving aan het begin van deze eeuw. ,,Dat deed hij op zijn eigen, eigenzinnige manier en daar was hij behoorlijk goed in. Het heeft de Oeteldonksche Club destijds geen windeieren gelegd.”

‘Zelf de schouder eronder zetten’

Ook voormalig Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd Piet Lathouwers herinnert Toon Hurkens als iemand die ‘goed georganiseerd’ was. ,,Daar blonk hij echt in uit”, stelt Lathouwers, die Hurkens ook als loyaal en zeer betrouwbaar bestempeld. ,,Je kon echt op hem rekenen. Als organisatie had je daar veel aan.”

Volledig scherm
Toon Hurkens © Privécollectie

Naast de carnaval was hij ook bij veel andere sportverenigingen en -clubs betrokken, en niet alleen in het aantrekken van sponsors en adverteerders. Zo was hij mede-oprichter van HC Berlicum en lang betrokken bij de hockeyclub en organiseerde hij een tijdlang toernooien bij Tennisclub de Pettelaer. ,,Als hij lid was van een club, dan deed hij daar ook iets voor”, aldus dochter Yvette Hurkens. ,,Hij stimuleerde ons daarin ook. Zelf de schouders eronder zetten.”

Toon Hurkens overleed zondag op 76-jarige leeftijd. Hij was al geruime tijd ziek. De uitvaart is aanstaande vrijdag.

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”