Volledig scherm
PREMIUM
Koen Becking, voorzitter College van Bestuur van de Universiteit Tilburg, staat als prins Amadeiro XXVI voor zijn tweede carnaval in Oeteldonk. © Marc Bolsius/Dolph Cantrijn

Of hij Amadeiro wilde worden in Oeteldonk? Zijn vrouw zei direct: doen!

DEN BOSCH - Professor Koen Becking kreeg in 2019 een massale ontvangst voor het station in Den Bosch. 30.000 Oeteldonkers spreken hem tijdens het carnaval tot in de nacht aan met hoogheid. De voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Tilburg staat voor zijn tweede carnaval. ,,Amadeiro wordt aanbeden, maar ik stijg er niet van op. Het is ook fijn als het carnaval weer voorbij is en je kunt uitzien naar volgend jaar.’’

Of er thuis in Den Haag een beetje enthousiasme was dat echtgenoot en vader Koen Becking gevraagd was Prins Amadeiro XXVI in Oeteldonk te worden? Nogal. ,,Mijn vrouw zei direct: doen! Maike vierde met vriendinnen begin jaren tachtig carnaval in Oeteldonk. Zij kent het feest.’’ Zijn drie kinderen inmiddels ook. Die waren er vorig jaar bij, waardoor het plezier én enthousiasme alleen maar groeiden.

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.