Het complex aan de Burgemeester Mazairaclaan waar in februari een 83-jarige vrouw dood in haar woning werd aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het complex aan de Burgemeester Mazairaclaan waar in februari een 83-jarige vrouw dood in haar woning werd aangetroffen. © Bart Gotink/BD

OM: Rosmalense vrouw (83) vermoord door haar zoon. Volgens advocaat zit hij met ‘een zwart gat’

DEN BOSCH - Heeft hij drie maanden geleden zijn moeder (83) vermoord in haar Rosmalense woning? De zoon (58) zegt het niet te weten. Dat bleek maandag tijdens de rechtszitting waarbij de man terecht stond voor het doodslaan of doodsteken van de vrouw.

,,Ik hoop dat het geen lange, kostbare en vermoeiende zitting wordt’’, zegt de verdachte via een videoverbinding vanuit het Huis van Bewaring in Grave tegen de rechters in een Bossche zittingszaal zitten. Het gaat om tussentijdse zitting waarbij nog niet inhoudelijk op de zaak wordt ingegaan. En binnen een paar minuten zegt de officier van justitie dat het nog heel wat maanden gaat duren voordat er een zitting is waarbij de man hoort wat tegen hem wordt geëist.

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.