Volledig scherm
De kruising Harendonkweg-Bruistensingel waar Indy Verhallen werd geschept door een auto die werd bestuurd door een Bosschenaar. © Marc Brink/BD

Onderzoek naar dodelijk ongeluk op Harendonkweg nog steeds 'volop bezig’

DEN BOSCH/ ROSMALEN - De politie is nog 'volop bezig’ met onderzoek naar de toedracht van de botsing op de Bossche Harendonkweg op 2 december waarbij Indy Verhallen (17) op haar fiets werd geschept. Zij overleed een dag later. 

Een woordvoerster van het OM wenst niet te zeggen of de Bossche automobilist  (37) die doorreed na de botsing weer beschikt over zijn ingevorderde rijbewijs. Evenmin wenst zij te zeggen of de auto die in beslag werd genomen weer in zijn bezit is. 

Onder invloed

De Bosschenaar wordt ervan verdacht onder invloed van ‘middelen’ door rood te zijn gereden. 

Hij werd voor de voorgeleiding in vrijheid gesteld. Daarna heeft het  Openbaar Ministerie (OM) tevergeefs geprobeerd om hem weer op te laten sluiten. Volgens de rechter-commissaris ontbreken daarvoor de gronden. Dat geldt onder meer voor de kans op herhaling die er volgens het OM is.

  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”