Volledig scherm
De kruising Harendonkweg-Bruistensingel waar Indy Verhallen werd geschept door een auto die werd bestuurd door een Bosschenaar. © Marc Brink/BD

Onderzoek naar dodelijk ongeluk op Harendonkweg nog steeds 'volop bezig’

DEN BOSCH/ ROSMALEN - De politie is nog 'volop bezig’ met onderzoek naar de toedracht van de botsing op de Bossche Harendonkweg op 2 december waarbij Indy Verhallen (17) op haar fiets werd geschept. Zij overleed een dag later. 

Een woordvoerster van het OM wenst niet te zeggen of de Bossche automobilist  (37) die doorreed na de botsing weer beschikt over zijn ingevorderde rijbewijs. Evenmin wenst zij te zeggen of de auto die in beslag werd genomen weer in zijn bezit is. 

Onder invloed

De Bosschenaar wordt ervan verdacht onder invloed van ‘middelen’ door rood te zijn gereden. 

Hij werd voor de voorgeleiding in vrijheid gesteld. Daarna heeft het  Openbaar Ministerie (OM) tevergeefs geprobeerd om hem weer op te laten sluiten. Volgens de rechter-commissaris ontbreken daarvoor de gronden. Dat geldt onder meer voor de kans op herhaling die er volgens het OM is.

  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.