Staatssecretaris Paul Blokhuis en Jacobine Geel van GGZ Nederland op bezoek bij Reinier van Arkel in Den Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Paul Blokhuis en Jacobine Geel van GGZ Nederland op bezoek bij Reinier van Arkel in Den Bosch. © copyright Marc Bolsius

Ook in de GGZ hakt de coronacrisis erin: ‘Cliënten in nood wil je gewoon face to face zien’

DEN BOSCH - Mensen met psychische problemen die moeten beeldbellen met hun hulpverlener. Angsten die welig tieren. Een dagelijks ritme dat wegvalt. In de geestelijke gezondheidszorg heeft de coronacrisis zo zijn eigen, pijnlijke gevolgen. Staatssecretaris Paul Blokhuis liet zich er in Den Bosch over bijpraten.

Timon voelt zich naar eigen zeggen ‘gehospitaliseerd’. Tijdenlang kreeg hij van zijn begeleiders het advies vooral sociale contacten te onderhouden. Dat deed Timon, die beschermd woont in Den Bosch, dan ook. En met succes. Maar nu wordt het hem ineens sterk afgeraden om anderen op te zoeken. Zelfs een boodschapje doen is er niet meer bij. ,,Dat doen de begeleiders wel”, vertelt hij. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.