Volledig scherm
PREMIUM
Oorlogsveteraan Douglas Farrington met de Bossche burgemeester Jack Mikkers. © Marc Bolsius

Oorlogsveteraan (93) verrast Den Bosch met bezoek: ‘Bij de bevrijding hing de stad vol rook’

Bevrijding 75 jaarDEN BOSCH - Douglas Farrington (93) baarde dinsdagmiddag opzien in de Bossche binnenstad. Op zijn blauwe colbert glansden onderscheidingen waaronder de hoogste Franse nationale onderscheiding. De Engelsman keerde terug in de stad die hij 75 jaar geleden bevrijde als (sluip)schutter van de 53rd Welsh division.

 Vanaf het station heeft Farrington zich in een rolstoel naar het stadhuis laten duwen. Burgemeester Jack Mikkers ondersteunt hem naar de ingang van het stadhuis. ,,Nee, ik heb niks herkend. Bij de bevrijding hing de stad vol rook’’, zegt Farrington. Hij verheugt zich op een door de gemeente aangeboden rondrit. Hij wil in elk geval naar ‘de sluis’. Hij doelt op Sluis 0 die een belangrijke rol speelde bij de bevrijding van Den Bosch.

  1. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
    video

    Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

    VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.