Kimmy van den Boer wijst voorbijgangers op de Hinthamerstraat de gewenste looprichting.
Volledig scherm
PREMIUM
Kimmy van den Boer wijst voorbijgangers op de Hinthamerstraat de gewenste looprichting. © Roel van der Aa

Op straat elkaar ‘coronaproof’ passeren: Het lijkt de goede kant op te gaan en nu de fietsers nog

DEN BOSCH - Gele pijlen en strepen op straten in de Bossche binnenstad. Vrijwilligers die voetgangers vragen om een veilige richting te volgen. Het lijkt de goede kant op te gaan. Toch overweegt de gemeente er een schepje bovenop te doen. Meer vrijwilligers. En moeten de fietsers niet eens afstappen?  

Een saxofoonspeler blaast deze zaterdagmiddag een kerstliedje op de hoek van Markt en de Hinthamerstraat. Vreemd geluid in de lente. Maar er is wel meer vreemd. Grote gele pijlen op straat.  En in het midden gele strepen.  Tim Tam (16) en Kimmy van den Boer (25) staan erbij; gehuld in een blauwe bodywarmer waarop is te lezen: ‘Samen zijn wij Den Bosch’. Ze vragen voetgangers om een veilige looprichting te volgen en elkaar ‘coronaproof’ te passeren. ,,Ik doe graag iets voor de stad. En als het hier goed gaat. Kan de horeca veilig open’’, zegt Kimmy die even verderop werkzaam is in restaurant Noemme dat net als andere horecabedrijven voorlopig gesloten is.

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.