Leden van de beweging Grootouders voor het Klimaat in gesprek met Mieke van den Broek, een van de passanten op het Kerkplein
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de beweging Grootouders voor het Klimaat in gesprek met Mieke van den Broek, een van de passanten op het Kerkplein © Chris Korsten

Opa's en oma's in actie voor het klimaat in Den Bosch: ‘Zorgen over toekomst kinderen en kleinkinderen’

DEN BOSCH - Het is vrij reëel om te stellen dat veel grootouders zich -over pak hem beet- dertig jaar in een andere wereld bevinden. Toch maken steeds meer solidariteitsgezinde opa’s en oma’s zich druk om de toekomst van déze wereld. De beweging Grootouders voor het Klimaat is nu ook in Den Bosch neergestreken.

 1. Woonbooteigenaren Ertveldplas willen kans op eerlijke keuze: verhuizen of toch verhuizen
  PREMIUM

  Woonbootei­ge­na­ren Ertveld­plas willen kans op eerlijke keuze: verhuizen of toch verhuizen

  DEN BOSCH - Een eerlijke en nieuwe keuze. Méér vragen de woonbootbewoners op de Ertveldplas in Den Bosch niet. De gemeente wil een groot deel van de bewoners van de plas aan de rand van het industrieterrein De Rietvelden weg hebben, maar volgens de Bewonersvereniging Ertveldplas (Bep) moet de wet toegepast worden. ,,En dan kunnen wij vervolgens zelf kiezen of we er willen blijven of verhuizen naar de Rosmalense Plas of de Van Veldekekade’’, stelt bestuurslid Erik Kersten.
 2. Van Berckelstraat dicht voor auto’s: ‘Meer dan twintig jaar op gewacht, maar de gemeente is ook dom’
  PREMIUM

  Van Berckel­straat dicht voor auto’s: ‘Meer dan twintig jaar op gewacht, maar de gemeente is ook dom’

  DEN BOSCH - ,,Het is even wennen’’, zegt verkeersregelaar Johan tegen een automobilist die vanaf de Bossche Jan de la Barlaan naar de Van Berckelstraat wil rijden. De verkeersregelaars houden auto’s tegen waarvan de bestuurders ondanks de borden denken dat ze door de Van Berckelstraat mogen rijden. Maar dat is verboden. ,,Hier heb ik al meer dan twintig jaar op gewacht’’, zegt een straatbewoonster.