Wethouder Huib van Olden.
Volledig scherm
Wethouder Huib van Olden. © Marc Bolsius

Opening FNV vakbondshuis aan het Bossche Emmaplein


DEN BOSCH - De Bossche wethouder Huib van Olden open op 4 oktober om 17.00 uur met Ingrid Rep, algemeen secretaris FNV, het nieuwe vakbondshuis van FNV aan het Bossche Emmaplein 4. In het zogenaamde huis van de FNV moeten alle FNV-leden uit Den Bosch en de wijde omgeving terecht kunnen voor vragen over werk, inkomen en sociale zekerheid.  

De nieuwe vakbondshuizen zijn ontmoetingsplekken voor leden van de FNV. Ook zijn er werkplekken voor werknemers van de FNV. Leden kunnen gebruik maken van loopbaanbegeleiding en cursusssen. Het is ook de plaats waar acties worden voorbereid.

Ruim 20.000 leden

Het vakbondshuis bestrijkt de FNV-regio Midden-Brabant. Dit omvat de gemeenten Den Bosch, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert, Sint Anthonis, Boekel, Bernheze, Landerd, Oss, Vught, Sint Michelsgestel, Boxtel, Haaren, Oisterwijk en Heusden.

In totaal telt de FNV hier ruim 20.000 leden.

De vakbondshuizen passen bij de vernieuwing van de FNV. FNV om dichtbij de leden te zijn. Er is de bedoeling dat er 35 vakbondshuizen zijn.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.