De rotonde bij hotel Vught (Bosscheweg/Vughterweg) is onveilig. Al jaren wordt gesproken over maatregelen. Nu lijken ze er daadwerkelijk te komen.
Volledig scherm
De rotonde bij hotel Vught (Bosscheweg/Vughterweg) is onveilig. Al jaren wordt gesproken over maatregelen. Nu lijken ze er daadwerkelijk te komen. © Roy Lazet

Oplossing gevaarlijke verkeerssituatie ‘rotonde van der Valk’ in zicht; er komt een tweede fietsbrug

VUGHT - Dé oplossing voor de gevaarlijke verkeerssituatie ter hoogte van hotel Van der Valk in Vught is in zicht. Donderdag 27 juni buigt de Vughtse gemeenteraad zich over het voorstel om 250.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van een tweede fietsbrug aan de oostzijde van de rotonde Postweg – Heunweg.

 1. ‘Herrie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’
  PREMIUM

  ‘Her­rie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’

  DEN BOSCH - De politie houdt het huis vlakbij het centrum van Boxtel al een hele tijd in de gaten. Buurtbewoners klagen keer op keer over geluidsoverlast. En op 24 februari van dit jaar is het weer foute boel. Ruim tien jongeren veroorzaken overlast. Een Boxtelaar (28) zou zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. ,,Volgens mij heb ik meegewerkt. Maar de politie was juist agressief’’, zegt de Boxtelaar tegen politierechter Van Vliet tijdens een rechtszaak.
 2. Woonbooteigenaren Ertveldplas willen kans op eerlijke keuze: verhuizen of toch verhuizen
  PREMIUM

  Woonbootei­ge­na­ren Ertveld­plas willen kans op eerlijke keuze: verhuizen of toch verhuizen

  DEN BOSCH - Een eerlijke en nieuwe keuze. Méér vragen de woonbootbewoners op de Ertveldplas in Den Bosch niet. De gemeente wil een groot deel van de bewoners van de plas aan de rand van het industrieterrein De Rietvelden weg hebben, maar volgens de Bewonersvereniging Ertveldplas (Bep) moet de wet toegepast worden. ,,En dan kunnen wij vervolgens zelf kiezen of we er willen blijven of verhuizen naar de Rosmalense Plas of de Van Veldekekade’’, stelt bestuurslid Erik Kersten.