Volledig scherm
PREMIUM
Oud-profwielrenner Stef Clement interviewt Mathieu Hermans tijdens het Vuelta Café in de Maaspoort in Den Bosch. Hermans was ambassadeur bij het naar Nederland halen van de Ronde van Spanje 2020. © Olaf Smit

Opwarmen voor La Vuelta 2020 tijdens brainstormsessie in Den Bosch

DEN BOSCH - Het moet een feestje worden, de ouverture van La Vuelta, de Ronde van Spanje, volgend jaar augustus in Utrecht, Den Bosch en Breda. 

En niet alleen in die steden, ook in de dorpen die de renners passeren. Zo'n feest dat degenen die er bij waren het zich nog jaren heugen.

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”