Volledig scherm
© JBZ

Orthopedie dit jaar afdeling JBZ die in zomer sluit

DEN BOSCH - Als gevolg van de maatregelen die het JBZ in de zomer vanwege bezettingsproblemen neemt, sluit dit jaar de afdeling orthopedie een aantal weken. 

In de zomer heeft het ziekenhuis altijd een aangepast rooster omdat veel patiënten met vakantie zijn en ook veel JBZ’ers vrij hebben. ,,We hebben dit jaar hetzelfde zomerrooster als in voorgaande jaren. In de zomervakantie opereren we ongeveer 25 procent minder mensen. Zo ook dit jaar. Spoed heeft uiteraard altijd voorrang en gaat altijd door. 

Omdat er minder patiënten zijn, hoeven ook niet alle afdelingen volledig open te zijn. ,,We voegen daarom midden in de zomer als de meeste mensen met vakantie zijn afdelingen samen en sluiten er dan één. Dit jaar is dat de afdeling orthopedie. De orthopedische patiënten worden gedurende deze periode op de afdeling chirurgie verzorgd door zorgprofessionals van orthopedie.” 

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”