Volledig scherm
Oud-vrijwilligers Avulo gaan verder als online omroep. © StockPZC

Oud-vrijwilligers Vughtse lokale omroep Avulo gaan verder als online omroep NOVO3

UPDATEVUGHT - De opgestapte vrijwilligers van de lokale omroep Avulo in Vught gaan verder  als ‘online omroep’ NOVO3. Vanwege ruzie met voorzitter Jordy van Keijzerswaard en uit onvrede met het gevoerde beleid sloegen de vrijwilligers 1 juli een nieuwe weg in.

In hun nieuwe studio aan het Marktveld in Vught leggen ze de laatste hand aan een modern, multimediaal communicatiemedium. NOVO staat voor een nieuw tijdperk. De toevoeging 3 verwijst naar Vught, Cromvoirt en Helvoirt.  ,,We hebben een groep van 44 vrijwilligers", aldus woordvoerster Frida Rouppe van der Voort die aangeeft dat het nog iets te vroeg is om in te gaan op de inhoud van de nieuwe omroep. ,,We zijn nog een club in oprichting. Er moeten nog zaken worden afgekaart. Het gaat om een energieke club mensen die alle negativiteit van de afgelopen tijd wil omzetten in positiviteit.”

Avulo

Ondertussen is het bestuur van Avulo druk op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de publieke, lokale omroep die via radio, televisie, internet en social media een onafhankelijke nieuwsvoorziening voor de inwoners van de gemeente Vught, Cromvoirt en Helvoirt wil zijn. 

Avulo is onder andere per direct op zoek naar een music director / format planner. Daarnaast zijn er volgens de website van Avulo vacatures voor technici, presentatoren, internet-medewerkers, social media-medewerkers, redacteuren (algemeen) en nieuwsredacteuren (nieuwsdienst).